Om Maskin Mekano AB

Maskin Mekano är ett familjeföretag i den expansiva Jönköpingsregionen. Sedan 1956 har vi levererat gedigen utrustning till entreprenadbranschen. Ett fokusområde har varit att bli bäst på mobil kvalificerad siktning.

​​​​​​​Maskin Mekano har en hög tillväxttakt, en betydande marknadsandel inom segmentet på den svenska marknaden och exportandelen bara ökar. Maskin Mekano förser med Mobil Produktivitet. Idag är det tredje generationen som driver bolaget, bröderna Daniel och Calle Smedenman tillsammans med Daniels fru Hanna Smedenman.

Alla våra produkter utvecklas och monteras i våra lokaler i Hovslätt söder om Jönköping. Vi har flera duktiga partners inom metallproduktion i närområdet som levererar till oss.
Maskin Mekano levererar utrustning för krossning, sortering, matning och materialhantering.
2020- Maskin Mekano är på allvar tillbaka som leverantör av krossutrustning LÄS MER
2011- Första leveransen av storsäljaren
​​​​​​​Lv 302 T3 ​​​​​​​
90-tal - Maskin Mekano säljer den omtyckta krossvagnen"Supermullen"
70-tal -det populära jordsorteringsverket Ls 200 lanserades
1956 -Maskin Mekano startas

Historia

Mekano grundades 1956 i Hovslätt söder om Jönköping av två bröder. Efter ett antal olika ägarbilder under 1980- och 90-talet är Maskin Mekano sedan 1997 helägt av familjen Smedenman.

Inriktningen har hela tiden varit att ta fram kvalitetsutrustning till entreprenadbranschen. Ett genombrott i det mobila sorteringssegmentet var jordsorteringsverket Ls 200 som tillverkades i över 200 exemplar. Maskin Mekano var tidiga med eldrift och har levererat eldrivna sorteringsverk sedan 1980. 

Idag finns ett starkt standard produktprogram inom siktning, krossning och materialhantering som har vuxit fram från slutet av 1990-talet och framåt.