maskinmekano, maskin mekanomaskinmekano, maskin mekano
Vi på Maskin Mekano
Kontakta personalen på Maskin Mekano

Om Maskin Mekano AB

Maskin Mekano är ett familjeföretag i den expansiva Jönköpingsregionen. Sedan 1956 har vi levererat gedigen utrustning till entreprenadbranschen. Vi har valt att fokusera på mobil kvalificerad siktning. Ett vägval som leder rakt in i framtiden. Maskin Mekano har en hög tillväxttakt, en betydande marknadsandel inom segmentet på den svenska marknaden och exportandelen bara ökar. Maskin Mekano förser med Mobil Produktivitet. Idag är det tredje generationen som driver bolaget, bröderna Daniel och Calle Smedenman tillsammans med Daniels fru Hanna Smedenman.

Alla våra produkter utvecklas och monteras i våra lokaler i Hovslätt söder om Jönköping. Vi har flera duktiga partners inom metallproduktion i närområdet som levererar till oss.

Historia

Mekano grundades 1956 i Hovslätt söder om Jönköping av två bröder. Efter ett antal olika ägarbilder under 1980- och 90-talet är Maskin Mekano sedan 1997 helägt av familjen Smedenman.

Inriktningen har hela tiden varit att ta fram kvalitetsutrustning till entreprenadbranschen. Ett genombrott i det mobila sorteringssegmentet var jordsorteringsverket Ls 200 som tillverkades i över 200 exemplar. Maskin Mekano har under åren byggt en hel del kundanpassade maskiner för både kross och sortering.

​​​​​​​Idag finns ett starkt standard produktprogram inom mobil kvalificerad siktning som har vuxit fram från slutet av 1990-talet och framåt. Ett vägval som har resulterat i en stark tillväxt på den svenska marknaden och en ökande exportandel.